Савети

Савет за правилно коришћење рачунара.

 • Прво и најважније правило је правилно седење док се користи рачунар,потребно је да врх монитора буде у висини очију. Да би сте обезбедили да  монитор буде у висини очију можете кориговати висину седишта ваше столице ,ако имате столицу са подесивим седиштем, уколико немате можете висину кориговати јастучићима, али морате водити рацуна да правино подупрете и леђа нарочито ако се  ради о дубокој столици и да том приликом ноге морају имати ослонац.Столица не сме бити предалеко или преблизу стола најбоља удаљеност је када шака има добар ослонац на столу.
 • Удаљеност монитора рачунара од очију би морала бити између 40 и 50 цм,а подлактица треба да буде у висини стола.
 • Просторија у којо је рачунар мора бити правилно осветљена,а осветљење не сме правити сенке и одсјаје на монитору.
 • Када све наместите можете бити сигурни да сте спречили здравствене проблеме (болове у врату,кичми зглобовима....) који могу настати неправилним корисћењем рачунара.

 Корисни савети

 • Искуство нам говори да је узрочник за највећи број кварова напајање рачунара или бар већина кварова крећу од њега (па се с`тога може рећи да је то најважнији део рачунара),као и нестручно руковање и вечити непријатељ технике прашина. Одаберите напајање које одговара вашим компонентама и њиховој потрошњи струје,није далеко од истине ни тврдња да ако не знате које напајане узети узмите оно "теже". Свакако потражите од продавца помоћ приликом куповине напајања. Приликом куповине, ако мислите да немате довољно новца за квалитетно брендирано напајање (цхиефтец,лцпоwер, антец...и слично) размислите и имајте на уму да би такво напајење морали да замените већ након годину дана рада.
 • Редовно чистите све кулере од прашине,најбоље меком четком и усисивачем,компресоре избегавајте у широком луку,свакако можда је најбоље да то препустите нама.Проверите температуре у рачунару,препоручујемпрограм"спеедфан" уколико је потребно уградите додатне кулере и ако је могуће ваш десктоп рачунар подигните са пода тамо је концентрација прашине највећа. Препоручујем да на ваше хард дискове поставите додатне вентилаторе на тај начин значајно ће те им продужити век и незаборавите на њима се налазе ваши подаци које је понекад немогуће повратити када до квара на хард диску дође,а њихов губитак је обично ненадокнадив и често непроцењив.
 • Уколико приметите,чујете неуобичајене звуке који долазе из кућишта вашег рачунара одмах прекините рад рачунара ,уколико нисте сигурни да знате шта радите не отварајте поклопац вашег рачунара јефтиније ће те проћи ако ништа недирате и позовете нас.
 • Никако не би требали уграђивати компоненте у ваш рачунар без детаљног упуства и ако то већ нисте радили,то се односи на све компоненте,а нарочито на матичну плочу део на који се прилкључују сви остали,морате бити крајње пажљиви ,најпре упоредите рупе на плочи и дистанцере на кућишту  дистанцер на погрешном месту може трајно оштетити вашу плочу,шрафцигер не сме да склизне огрботине на плочи могу бити кобне.Обрезно код уградње картица лимови на кртицама такође могу оштетити плочу. Када уграђујете меморију морате остити "клик" под прстима и најпре упоредите "зарез" на вашој меморији са испупчењем на "слоту" ,јер може доћи до оштећења слота и меморије.
 • Пазљиво погледајте упутство за плочу кад повезујете жице за фронт УСБ, грешке при повезивању могу трајно онеспособити ваш УСБ уредјај.Без упутства и довољно светла није препоручљиво повезивати фронт панел.Сви каблови на рачунару су направљени тако да не могу бити убодени наопако ипак мало претеране силе и твдоглавост зна да направи проблем зато проверите више пута.

 Очистите и оптимизујте рад вашег рачунара

 • Прва ствар коју би требало радити у оваквој ситуацији је "Чишћење диска". Ако хард диск има мањеод 20% слободног простора,то може озбиљно утицати на перформансе вашег рачунараи изазвати спорост у раду.Кликните десним тастером миша на сиситемски диск „Ц“ у "Мy Цомпутер" и изаберите "Пропертиес" и притисните""Диск Цлеануп дугме. За детаљније чишћење ипак позовите нас.
 • Следећа ствар коју треба да урадите је да дефрагментирате ваш хард диск. Кад користите лаптоп или десктоп рачунар,информације се стално пишу по вашем хард диску.Wиндоwс ће насумично писати где год има слободног просторана хард дискуи током времена,то изазива фрагментацију. Дефрагментацијом ви преуређујете ваше фајлове тако да смањујете путању приступа до њих и на тај начин убрзавате рад рачунара.У "Мy Цомпутер" кликните десним тастером миша на сиситемски диск „Ц“ и кликните на"Пропертиес".Изасберите"Тоолс" језичак на прозору а затим кликните на "Дефрагмент ноw" дугме и сачекајте да wиндоwс заврши дефрагментацију за вас..

 Надоградите вашу „РАМ“ меморију

 • Овај издатак који и није толико велики може значајно побољшати и убрзати рад вашег рачунара.Надоградња рам меморије значи да ваш Рачунар користи мање хард диск за опште послове.Харддискови су много спорији од рама па што више рама користи ваш рачунар то боље.Приметићете велико побољшање након надоградње рама. За wиндоwс 7,циљ је најмање 4 ГБ рам меморије. Инсталација рама је прилично једноставна но ипак је најбоље да ако то већ нисте радили то урадимо ми за вас, код куповине морате водити рачуна да купите одговарајућу рам меморију за ваш рачунар у томе ће вам сасвим сигурно помоћи сваки продавац, ако се ипак одлучите да сами инсталирате рам меморију добро проучите упутство.

 

 

Контакт

Позовите нас!

Demo

Компсервис

Србија

[email protected]

Телефон: 011-3980-196

Београд,11010

Кумодрашка 78б

2016 - КомпСервис - Сва права задржана
Покреће га Warp 7 Framework такође
дизајнирано и креирано са UIkit

Demo